sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Uuteen vuoteen


Vielä alkuun Nallenkin 1-vuotislook. Ulkonäöllisesti isäänsä tullut komistus. Intoa sillä riittää vaikka muille jakaa. Nallella on erityisenä tapana muitta mutkitta hyppiä kulkuväylällä olevien koirien ylitse halutessaan siirtyä paikasta A paikkaan B. 



Se niistä vanhoista kuvista, sitten vaihtui uusi vuosi. Kessuteinit eivät olleet raketeista moksiskaan - eipä itsellä tai vanhemmilla ole ikinä ollutkaan koiraa joka olisi pelännyt. Vanhempani myös asuvat sen verran syrjässä, että siellä ne harvat lähikilometrien ihmiset ampuvat kiltisti kello yhdentoista ja reilun puolenyön välillä rakettinsa. 
Uudenvuoden aikoihin myös tärppäsi tämän talven käynnissä olleissa kissan etsinnöissä. Parin päivän päästä meidän laumaan saapuu blue mitted -ragdoll. Tässä viime viikkojen aikana on sisustukseen lisäilty valmiiksi raapimispuu ja hiekkalaatikko. Koirien suhteen ollaan luottavaisella mielellä uudesta perheenjäsenestä, ne ovat kuitenkin oleskelleet kissojen kanssa aina vanhempieni luona ollessaan ja tuleva ragdollikin on tottunut koiriin kasvattajansa luona. 

Toinen alkuvuoden odotuksenaihe oli rally toko -kurssi, joka alkoi viime maanantaina. Ensimmäisellä kerralla ei vielä mitään uutta ja erityistä ollut, tehtiin kontakti-, paikallaanolo-, sivulletulo-, ja seuraamisharjoituksia. Teemon kanssa viime sivulletulo- ja seuraamistreeneistä oli sen verran aikaa että vaatii nekin hiomista. Se tuppaa tulemaan sivulle liian eteen, mitä ollaan nyt treenailtu takaisin oikeaan kohtaan.