keskiviikko 8. marraskuuta 2017

2.11. Ekat viralliset

Aloitettiin viimein agilityn kilpailupuolikin! Turvallisesti kotikisat TAMSK:in hallilla, yksi agilityrata ja yksi hyppyrata.

Kisat olivat arki-iltana, meiningillä töistä kotiin ja nopean syömisen jälkeen hallille. Koira siis täynnänsä energiaa ja ihminen ei. Eipä ainakaan ehtinyt turhia jännittämään ja Teemo haukkui radalla kuin mikäkin. 
Tuomari mittasi Teemon niukin naukin mediksi joten mittailuharrastukset tulevat jatkumaan vielä, vaikka itse en kyllä ole kuvitellutkaan että tuosta voisi miniä tekaista. 

Agilityrata vaikutti kohtuuhelpolta. Ainoana murheena putki kulki ovelasti A-esteen alitse ja koiran piti mennä molemmin puolin kyseinen ansaputki ja kerran A. Aika monella jäi hyllyksi siinä härdellissä, niin meilläkin. Treeneissäkin on tullut huomattua että Teemo hakee mieluummin A:n tai puomin kuin putken jos päät on vieretysten. Itsepä hätäilin siis, ajattelin että saisin lukitsemaan putken vähän aiemmin ja voisin jatkaa A-esteen ohitse hyvissä ajoin seuraavalle esteelle. 

Muuten jäi hyvä fiilis. A-esteen kontaktille olisi voinut pysähtyä paremmin ja irtoamisen treenaaminen on ollut ja tulee olemaan kova sana Teemon kanssa. Hyppyradalta haettiin kanssa hylkäys. Radassa oli taas yksi kinkkisempi pätkä. Kaiken muun sain itse suorituksessa sählättyä hyväksytysti läpi, mutta karahdettiin keppien loppuun. Teemo meni ne laiskasti ja huonolla keskittymisellä. Keppien jälkeen olin ajatellut valssata koiran fiksummalle puolelle, mutta Teemo karkasi ennen paria viimeistä keppiä luokse kun näki että meinaan tehdä jotain jännää. Toistettiin alusta ja taas Teemo mateli innottomana keppejä, turhautu ja läks ja sitten otettiin hylly ja jatkettiin rataa. Lopetushypyllä säädettiin kanssa, mutta siinä vaiheessa en tainnutkaan enää panostaa ohjaukseen kun tulos oli jo mikä oli. Tällaisella aloituksella kohti seuraavia haasteita! Kyllä me paljon jo osataankin, mutta itse pitää treenata nopeammaksi ja saada koira irtoamaan paremmin. Ja vähän kaikkea. Treeniä, treeniä. 
Kisailu oli silti sen verran kivaa että jatketaan kyllä kisoissa kiertelyä aina kun niitä vaan lähellä on ja sopii aikatauluun. Ihan tyytyväinen olen tämän ekan kerran suoritukseen, ei nämäkään radat olleet isoista virheistä kiinni. Lisäksi vasta toista kertaa ikinä juostiin isoa rataa niin sekin oli kovin erilaista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti