tiistai 17. kesäkuuta 2014

Teemo tuli taloon

Pitkältä tuntuva aika sitä tuli odotettua ja haaveiltua, että löytyi resurssit toisen koiran hankkimiseen. Hurjaa puntarointia ja haaveilua erilaisista roduista ja siitä mitä harrastelisi ja missä ja miten saisi järkättyä elämänsä otolliseksi. Sitten odotusta ja lisää odotusta kun pentue ja suunnitelmat oli lyöty lukkoon. Ja nyt se oikeasti pyörii tuossa jaloissa, iik.

Agarwaen Balrog of Morgoth syntyi aprillipäivänä 2014 pentueensa ainoana. Juttuja ja kuvia ennen minulle tuloa löytyy Agarwaen-blogista ja B-pentueen galleriasta.

Tampereelle luokseni Teemo saapui perjantai 13. Päivämäärän hauskuutta lisää se, että myös kaikki kolme jyrsijääni ovat kotiutuneet perjantai 13.

Teemo 10 viikkoa, kuva © Laura Pitkänen

Teemo on minulla tosiaan yhteisomistuksessa Laura Pitkäsen kanssa ja odotukset harrastusten ja terveyden saroilla ovat luonnollisesti kovat pentueen ainokaisesta. Mutta vaikka jotain erikoista ilmaantuisikin, on tuo niin vietävän söpö ja Tinjankin kanssa yhteensopiva yksilö, että rakas perheenjäsen se tulee joka tapauksessa olemaan.
Toukokuun vierailullani Joensuussa sekä näinä ensimmäisinä päivinä Teemo on osoittanut olevansa todella energinen, nokkela ja rohkea pentu. Se uskaltaa laittaa itseään paljon isommalle ja yhtä lailla energiselle ja örinäpaineista tykkäävälle Tinjalle vastaan ihan sata-nolla. Todella reippaasti Teemo meni myös agilityn SM-kisojen katsomossa ensimmäisenä Tampereen-viikonloppunaan.

Kuvamuistona kisaviikonlopulta myös yhteiskuva täti Noonan kanssa:
© Laura Pitkänen

Minkäänlaista ikävänpoikasta ei kasvattajan/omistajanpuolikkaan lähdettyä kuulunut, pentu oli heti kuin kotonaan. Tosin niin se on tuntunut asennoituvan elämäänsä ylipäätäänkin kun olemme missä vain vierailleet ja se on jäänyt vieraiden ihmisten käsittelyyn hetkiksi. Yksinolokin on mennyt ihan hyvin.

Ensimmäinen viikko meni tutustuessa ja totutellessa elämään sekä minun että poikaystävän kämpillä. Samalla myös sisäsiisteyden opettelua, peruskäskyjä, hihnassa kulkemista, vieraisiin ihmisiin kadulla tutustumista ja sen sellaista. Tinjan kanssa yhteinen sävel löytyi nopeasti ja seuraava videonpätkä kuvaa tämän kaksikon lempitouhuja:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti