lauantai 1. elokuuta 2015

Harrastuskesä

Valmistuin viime jouluna ja aloittelin lokakuuhun kestävän sijaisuuden alkuvuodesta, mikä tarkoitti että en saanut kesälomaa ja rahaa ehti kartua käytettäväksi asti. Eli kursseja Teemolle jee!
Pohjallahan meillä oli pentukurssi ja TAMSK:in tokon pentukurssi, eli kauhean pitkällä ei vielä jutuissa oltu. Tokon alokasliikkeitä pääasiassa ollaan kokeiltu erilaisissa maisemissa, mutta eipä niissäkään vielä erityistä kehumista.

Loppukeväästä käytiin Teemon kanssa TAMSK:in agilityn alkeiskurssien pääsykokeissa. Reipas sheltti mönki into piukeana testin pitäjän syliin tervehtimään, näytti paikallaanoloa ja luoksetuloa sekä muutamia tokoliikkeitä, riehui lelujen kanssa, hyppäsi empimättä esteen yli ja meni putkesta sekä nousi pöydälle hetken tuumailun jälkeen (laiska etsi helpompaa ylösnousukohtaa ja kiersi pöydän pari kertaa ympäri ennen hyppäämistä). Mukava fiilis jäi ja Teemolla oli kivaa vaikka paikka oli vieras halli. Hylätyksi tulemista ei tarvinnut pelätä.

Toukokuussa kävin kurssia edeltävällä teorialuennolla ja kesäkuusta elokuun puoleenväliin oli itse alkeiskurssi Päivi Nummen kouluttamana Lempäälässä. Kaiken kaikkiaan kurssista jäi hyvä fiilis, Teemo on mukavan motivoitunut ja varsin nopea tekemään juttuja. Välillä toki sai nauraakin urosmaiselle yksinkertaisuudelle ja putkesta Teemo ehti saada pienet traumat kun siellä sattui olemaan vettä sisällä erään kerran, huh huh.
Yhtä laillahan tämä on itsellekin ihan alkeista lähtemistä kun en ole agilityä koskaan aiemmin harrastanut. Joka koulutuskerralta lähdettiin hyvillä mielin ja uutta oppineina pois, lukuunottamatta yhtä viikkoa kun ryhmäläisillä sekä naapurin koiralla oli juoksuja tulossa ja menossa. Sen kerran Teemon ajatukset olivat jossain pilvissä ja ajatus katkeili mm. esteiden välissä, kun oltiin eteen -käskyä opettamassa kolmen esteen kanssa.
On joka tapauksessa mainiota nähdä miten koira on innoissaan ja selkeästi nauttii siitä mitä tehdään. Jatkokursseja odotellessa!

Toinen kesän aktiviteetti oli Koirakoutsin paikallaolokurssi, joka yllätti positiivisesti. Loppuillasta olleet treenit olivat rentoja ja opettavaisia. Treenailtiin mm. collar grabbia, luopumista, liikkeiden tarjoamisia, monipuolisesti erilaisia häiriöitä (namit, lelut, liikkeet, koiran silittäminen ja "töniminen", kouluttajan häiriö...). Katsottiin myös nimenomaan Teemolle sopivia kikkoja paikallaanolon vahvistamiseen ja pysymisajan pidentämiseen.
Rauhalliset ja keskittymistä vaativat treenit tuntuivat oikein tehokkaasti nostavan Teemon itsevarmuutta ja ajattelukykyä. Ja kyllähän se kurssin myötä on pysynyt tukevasti maassa ja painanut koko keholla vastaan kun sitä menee kädellä töytäisemään, oppinut sietämään leluhäiriötä mikä oli alkuun kunnon superhaaste sekä tajunnut liikkeiden tarjoamisen huomattavasti aiempaa paremmin.

Mukavana oheistuotoksena Teemo pääsi tehokkaamman harrastelun myötä eroon viimeisistäkin autokammon rippeistään. Matkustelu maistuu kummasti, kun tietää että pääsee treenaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti